söndag 18 december 2011

Längtan....


Längtar så efter ljuset. Här vid kusten har vi ännu inte fått någon snö som lyser upp.Bara lite blask som kom i går. Humöret går i botten av alla nyanser av grått som himlen bjuder på.
Därför har jag i år införskaffat vita blommor till  jul.


Tillsammans med många ljus, så  blir det lite lättare. Jag tror att de här 7 månaderna när jag inte kunnat röra på mig som jag vill,  på grund av mitt trasiga knä, har gjort att jag längtar efter långa promenader i skog o mark. Snart, snart blir det möjligt:-) Opererade mitt knä 10 Nov.Och jag blir bättre och bättre på att gå, dag för dag. Sambon och jag har även provat en stilla foxtrot hemma på köksgolvet, så hopp finns...


 "Stick bacillen" har bitit mig igen. Passar bra nu när jag behövt vara lite stilla. Först blev det ett rött set, sedan ett svart, och just nu är ett  klarblått på gång. Om jag får någon användning för det får vi se. Inga minus grader här ännu!

Enda tomten hos mig i år!

I år ska vi fira julen hos min dotter Sarah och hennes man, i deras nya lägenhet på Kungsholmen. Det ska bli så roligt , för sonen med hustru kommer också. 25 år sedan vi firade jul tillsammans. Föräldrar och bror till min svärson blir också med, och Sarah´s pappa:-) Det ska bli så roligt!Ha det så gott, och stressa inte för mycket. Det BLIR jul i år också!


8 kommentarer:

LV sa...

Elizabeth, so good to see a your post today. I have been concerned about you. Trust you will soon be stronger. Sounds like you will have a great and nice time with your family.You do a marvelous job when knitting. Your work is very pretty. Take care my friend and have a safe holiday. Merry Christmas and a New Year filled with many blessings.

ulla laiho sa...

Jag var också lite fundersam över vad som kan ha hänt. Roligt att du är igång på bloggen igen. Jag har också försökt sticka ett par pulsvärmare men tycker det är kämpigt. Dina stickade saker är mycket fina.

Vi ska också fira julafton på annat håll - hos min dotter. Ska bli roligt.

Nu blir det ett da capo på Flickornas Vals - har lyssnat på den många gånger. Ni är väldigt duktiga!!!!

En God Jul och akta knät!

Gudrun sa...

Hej!
Tänkte på dig idag och funderade på om jag skulle skriva några rader.
Så det var kul att du skrev ett inlägg. Visst längtar man efter ljuset, jättemycket. Men nu vänder det alldeles snart.
Så bra att få en stick bacill, snyggt blir det. :)
Ha det gott.
Kram

Gunilla sa...

Ja nu tycker jag att det börjar bli riktigt jobbigt.
All snö har försvunnit och det regnar för det mesta riktigt deprimerande.

Nu längtar jag till ljuset återvänder.

Vilka fina alster du gjort de kommer säkert tillpass framöver.

Du får vara försiktig med ditt onda knä nu när du är på bättringsvägen.

Så trevligt när man kan samlas till julen.
Här kommer mina båda barn och familjer att vara och gamla farmor. Vi blir 12 st.
Riktigt roligt.


Hoppas att du får en riktigt fin vecka


Ha det gott
Gunilla

Judy sa...

I do hope you are getting better!! There is nothing like being unable to go for a nice long walk, to make you really crave one! Have a good Christmas with your family (husband and I will be alone this year)!!
I love that capture of the poinsettia and the Christmas balls!

Ölandsvindar sa...

Hej Bettan!
Träna på! Jag blev av med mina stygn och klamrar i går men det är fortfarande lite ömt och stelt men det är ju bara två veckor i morgon sedan jag opererades. Vi firar jul hos dotter, barnbarn och andra släktingar i Trosa så jag behöver inte heller anstränga mig den här julen.
Kram och God Jul
Kerstin

Ingela sa...

En riktigt GOD JUL önskar jag dig och de dina. Du har fått en hel del fina handarbeten gjorda. Du kan nog gissa vilken färg jag fastnade för ;-) Kan se dig framför mig komma motionerande iklädd detta och det alldeles snart.

Dina julpyntade fönster i vitt är så vackra!

Kram Ingela

Anonym sa...

God fortsättning på er båda.
Gullig tomte...

Kram Janne och Eva