lördag 26 mars 2011

Blom längtan

När blom längtan blir för stark, så får man ta sig en liten tur till Plantshopen. I mitt fall blev det Ösmo Plantshop AB.en liten bit  härifrån. Att mötas av denna glada blomma gav lycka för resten av dagen.


Jag tog inte reda på namnet på blommorna. Jag bara fotograferade och njöt....

Där finns också ett underbart växthus cafe´, och även vegetarisk lunch buffe´ ( vi kom dit lite försent för det), men  kaffe och en tårtbit till sambon blev det.


Lugn och fin miljö, med klassisk musik i högtalarna.
Tänk vad fint man kan göra med lite blomrester. Den här ide´en knycker jag.

12 kommentarer:

ulla laiho sa...

Första bilden är en mönjelilja - har en men den vill inte blomma. Det är jättetrevligt på Ösmo Plantshop. Och på sommaren kan man sitta utomhus i solskenet och fika. Fina bilder!

Ingela sa...

Vilket mysigt ställe ni har varit på!!! De översta ja du vet, det är min absoluta favoritärg. Ser ut att vara en Mönjelilja(den är så tacksam). Min har blommat om ett par gåbger. Den undre kan blomma och glädja hur länge som, så det var ett gott köp. Har glömt namnet och den i mitten är vacker men jag har ingen aning om vad det är!

Rosor och ruiner sa...

Visst måste man få titta och njuta, nu har man ju lite blomabstinens...:o) ja jag frossar i tulpaner så här års, måste helt enkelt ha nåt vackert att vila ögonen på.

VALKYRIEN sa...

For et fint sted! Der kunne jeg tenkt meg å rusle rundt, lukte på blomster og fotografere. Nydelige blomsterbilder - og vet du, den første vakre blomsten har jeg selv! Dessverre har det ikke blomstret i år, vet neimen ikke hva jeg har gjort galt! Men den kommer vel - det har den jo gjort før.

Ha en fin kveld - og helg!

Wildhearts sa...

Smart tänkt! Det är ju jättefina blommor som du hittade på din fotorunda :)

LV sa...

Your part of the world certainly as its share of beautiful flowers. I wish we could grow some like these. You always share some of the prettiest things. Trust all is well with you.

ormbunke sa...

Fick också lite inspiration av dina bilder. Det är nog dags att sätta undan julkaktusarna och julstjärnorna. Ha en bra söndag. Anita

Judy sa...

Beautiful flowers! I was at the flower show at the college, and they had a couple of plants like that first one. I did not see a label for it, either, so I have no idea. Just growing, and smelling of spring...

Ingela sa...

Ville bara inom och önska dig God natt min sköna! Kram Ingela

Bestemor Drillo sa...

Så vakkert å hvile øynene på!
Her snør det så våren lar vente på seg! Ha en fin helg!
God natt og klem fra meg!

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Hej där!
Längesedan sist! Här kommer en liten hälsning och hoppas att du får en bra helg!
Carin i norr

Gunilla sa...

Vilken blomsterprakt.
Ett fantastiskt ställe att sitta och fika på.
Där skulle jag gärna vilja sitta och njuta nu när vi fortfarande har mycket snö kvar.
Hoppas att vårvärmen kommer hit upp som de har lovat så att det börjar töa på riktigt.

Önskar dig en riktigt fin helg
Gunilla