söndag 18 april 2010

Saknad.....

Jag hade en gång....ett vackert hus med en underbar tomt För att få ha mina blommor ifred från rådjuren, så koncentrerade jag det mesta till altanen.
127 plantor med Flitiga Lisa, som jag själv frösått.
En underbar plats att koppla av på efter en stressig arbetsdag i "stora staden"
Vi takade halva altanen för att komma undan om det började regna. Den andra halvan var perfekt om man ville ha lite fräknar på näsan.
Nu när jag läser alla underbara trädgårdsbloggar, så längtar jag så......
"Bettebo " ( Jag var enda flickan av 4 syskon) var den plats jag växte upp på, och efter mina föräldrars död fick jag möjligheten att lösa ut mina syskon. Efter totalrenovering av huset var mitt äktenskap över......Jag hade inga möjligheter  i 90-talets kris att behålla huset.
( Bilderna är scannade, därför lite bleka)

22 kommentarer:

Wildhearts sa...

Det ser helt underbart ut! Förstår verkligen att du saknar det :(

Wildhearts sa...

Om du vill måla av mitt fotografi så får du givetvis göra det! Det är min egen favoritbild :D

Ingelapingela sa...

Så vackert Elisabeth! Det ligger så nånga minnen i allt detta vackra förstår att du saknar det enormt det skulle säkert alla ha gjort. Att tvingas lämna ifrån sig något där man har sin bakgrund och sitt hjärta. Du jag vill rekommendera dig en bok. Den heter Ett hem för själen Ellen Keys Strand av Ingela Bendt tror att du hade uppskattat den med fantastiska bilder och så beskriver det denna E. K. och hennes liv. Jag blir så nyfiken, inspirerad och dras till hennes tankar. Istället för att tala om uppfostran vad gäller sina älskade Bernardshundar kallar hon det uppälskade!

Kram Ingela

sinneskatten sa...

När jag läser får jag din känsla till mig.
Om jag skulle bli av med stugan som är så förknippad med mig min släkt och alla de som står mig nära ......
Jag förstår din sorg.

Joans Country Living sa...

Käre Elisabeth

Forstår virkelig, at du savner det sted. Fantastisk, at du havde frösått så mange fine blomster...!! Mine blomster er jo mest i krukker - og nu snart også i mit kommende greenhouse - men også dér i krukker! Jeg har pga. rygoperation for år tilbage ikke mulighed for at skabe den store have, jeg havde, der hvor vi boede tidligere. Så nu tänker jeg alternativt for at skabe blomsterliv på anden vis. Det har väret til stor gläde for mig...

Håber du får en rigtig go' vecka ;o)
Kram Joan

Anette sa...

Jag förstår att du saknar det! Så fint och vilken underbar blomning på altanen. Flitiga Lisa är fina och tacksamma!
Det skulle vara jättejobbigt att flytta från trädgården. Åtminstone om man inte fick en annan istället.
Kram Anette

diane sa...

Beautiful flowers on the balcony. Shame the deer spoiled those in the garden. It must have been very sad to have to leave the house.

Anonym sa...

Så underbart vackert, förstår att du saknar det, men allt har sin tid, eller hur? Du får gärna låna boken "Ett hem för själen" av mej, jag tycker också om den.
Lilian

Ingelapingela sa...

Så var jag här igen för att njuta dina blomster och önska dig go morgon! Kram Ingela

Ditt och Datt sa...

Tack för påhälsningen hos mig!
Förstår att Du saknar detta och vilka gröna fingrar Du måste ha.
Har också haft hus och där gick rådjuren alldeles inpå huset och åt, helt orädda. Ena riktiga marodörer är det!
Ha det så gott!

Rosor och ruiner sa...

Förstår att du saknar ditt fina hus. Ditt barndomshem, och så renoverat av dig, det måste kännas hårt... Det ser jättemysigt ut, och härligt med så mycket blommor på altanen. Vi har också tak över halva altanen,det är praktiskt. Men så mycket blommor i krukor har jag aldrig haft, är lite dålig på det här med att vattna krukor, men jag förstår att det är praktiskt om man har problem med rådjur! Och flitiga lisa är en favorit hos mig, de är så härliga!

Gudrun sa...

Så tragiskt, din berättelse om huset. Så underbart fint med alla dina blommor, förstår att det var avkoppling att sitta där.
Ja, vad säger man, det är bäst att njuta idag och vara tacksam för den här stunden.
Kramar till dig.

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Förstår att du känner saknad. Har just skilt mig från mitt barndomsboende vad gäller hus när ma flyttat till boende och med mitt eget hus var det likadant en gång; skilsmässa, nu är jag i ett nytt förhållande men mina rötter har lyfts upp ett antal ggr. Barnen säger ma vi har "mobila rötter"....Vi verkar ha en del likheter!
Kramen
Carin

Anonym sa...

Hej!

Tack för kommentaren hos mig. Jag har det senaste "säkerhetspaketet" kan vara ngt jag har länkat till hos mig. Jag måste undersöka det.

Ja, ZETAS är fullkomligt livsfarligt det kan bli hur dyrt som helst!
Kram

Angel.Pearls sa...

Underbart ställe, och vilka fina minnen du har! Nu börjar vi längta ut till landet!! Kram//

maiaT sa...

beautiful house indeed and those many beautiful flowers.
It happens to many of us that we have to accept even unpleasant changes but we must get over it.
Good that you still have these photos, that keep your memories alive.
Have a nice day!

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej
Härliga bilder, förstår att det är din oas, med dessa underbara blommor!

Ha det gott
/Maggan

Ingelapingela sa...

WoW vilken härlig head!!!
Ville bara hälsa på och önska dig en go dag och blev mött av ditt vackra rum... HÄR BLOMMAR DET DÅ så det står härliga till! Någon gång då du hinner kan du väl förklara för mig hur man gör den så där stor och häftig? Det skulle jag gärna vilja kunna.

Kram Ingela

lugnet sa...

TACK rara DU!!!
Åhh så vackert!! Förstår att du saknar din oas, men visst hade ni nytt sommarhus?! Har du bott på Värmdö förr? Hoppas du får en toppenhelg i det vackra och varma vädret som lovat!!!
Kram//Ulrica

VALKYRIEN sa...

Så vakkert det var der! Forstår så godt at du savner det. Å ha en egen hage er noe helt spesielt. Selv har jeg bare en balkong, så mine blomster står i potter og kasser. Det får duga for meg. :)

Takk for trivelige visitter hos meg. Har vært litt lite aktivitet hos meg som du vet - men jeg håper det tar seg opp igjen nå, med vår og sommer i vente! Klem fra Oslo.

LottaM ..ღ sa...

Hejsan!
Tack för din kommentar på mina inlägg.
Förstår att Du saknar ett så underbart smultronställe och så många vackra blommor, det är en fröjd för ögat. Längtar tills vi blir färdiga med vårt stora projekt. fast blir man färdig någon gång det finns alltid något man vill ändra på.
Ha en riktigt skön weekend.
Kram LottaM

Lillebeth sa...

Men du, så sorgligt och samtidigt så underbart vackert. Tänk att ha haft det så fint i sitt liv. Kram!