fredag 30 maj 2014

Ett år sedan sist!!!

Inte klokt vad tiden går fort. Tänkte i  går att jag kanske ska skriva lite på min blogg, nu när vi är i sommarhuset och det är lugnt och stilla på kvällarna.
Vad får jag se i kväll? Jo, precis ett år sedan jag gjorde förra inlägget.Säkert någon mening med det. På lördag har vi varit här i två veckor. Mycket som ska fixas innan man kommer i ordning.
Som vanligt blir det en heldag på några handelsträdgårdar runt omkring. 
Vi bor ju högt på en bergstomt, så blommor i krukor är det som gäller. Inte riktigt sant, för jag har en liten plantering  (bilden ovan) under en tall vid entre´trappan.

Blev i alla fall en liten bukett att sätta på köksbordet. Blåbärsris har vi gott om !

En liten bukett med Förgätmigej fick det bli till bordet i vardagsrummet, Så söta  tycker jag...

Altanbordet fick en liten minibukett.


Ser ut som en 'kobaja' men det är en jättestor Stenmurkla. Precis utanför köksfönstret. Jag är inte så förtjust i svamp, och särskilt inte om man ska förvälla och byta vatten flera gånger. Nej, den får stå där så länge..
Fast Murkelsås är ju ganska gott.....
Varma högsommardagar har det ju varit, men för ett par dagar sedan, slog det ju om ordentligt .
På bara några timmar så sjönk temperaturen från 27  +grader till 10+ . 
Vad gör man då? Jo, man tänder braskaminen så det blir varmt o gott i stugan.Nu räcker det för idag. Jag kan tala om att detta tog lite tid.  Det är så mycket som ändrats på blogger , sedan jag var här sist.
2 kommentarer:

Anette sa...

Ja, allt har sin tid! Bloggandet går lite upp och ned. Härliga bilder och det låter som om stugan ligger hur fint som helst där uppe på berget. Ha det så gott. Kram Anette

Irenes tavlor sa...

Vilken jättemurkla, kul å ses igen, Irene