onsdag 15 december 2010

Datorstrul, och julstrul

Helt plötsligt i fredags så kunde jag inte komma in i min dator. Den tog varken emot lösenord eller användarnamn. Svärsonen som brukar vara till hjälp med datortekniken ligger ju på en beach i Mexico tilsammans med sin fru, o dricker Pina Colada. Försökte få hjälp från olika håll, men inget funkade. Först i måndags kunde vi fixa det , och jag fick återställa datorn , som den var när jag köpte den. Tur så har jag alla bilder på "minnepinne"men alla andra  program jag installerat, måste installeras på nytt, och det tar lite tid. Supporten sa att det var fler som haft samma problem, och det var fel i uppdateringar från Microsoft
Julen , som jag trodde skulle bli lugn och stillsam, ser ut att bli lite mer turbulent, så nu är det bara att ut och köpa klappar......


Behöver lite ögonfröjd nu, det blir mer snö i morgon.....

10 kommentarer:

Gudrun sa...

Tänk så handikappad man blir när tekniken slås ut. Inte kul. Det är ju så fantastiskt att kunna nå ut så snabbt och träffa sina vänner. :)
Hoppas det är lugnt nu då.
Fin ros.
Ha en fin kväll.
Kram

Ingelapingela sa...

He lilla Bettan, nu känner jag att vi borde träffas och prata av oss en stund över en kopp kaffe och något gott till. Skita i stöket och bara njuta? Ska vi säga imorgon på min lediga dag. Passar det dig? Det är ju en bit i fysiskt avstånd men tror du att du kan få rätt på trådarna?

Kram Ingela

Petit Eyekiss sa...

Fixar det under morgondagen!

LV sa...

Computers are great when they work right. Sorry you are having so much trouble with yours and lost programs. I am like you, I have most of my pictures stored elsewhere so I will not lose them. I also want to thank you very much for thinking of me during the holidays. I received your most welcomed card and appreciate it more than you know. Wishing you and family the best of the holiday season and wonderful New Year.

Ölandsvindar sa...

På jobbet skojade vi alltid om en artikel vi läst där de påstod att datatrubbel kunde orsaka missfall.Nu är väl den risken förbi men visst är det frustrerande. Ta det nu lugnt i julförberedelserna och överbelasta inga muskler, var de än sitter.
Kram
Kerstin

ulla laiho sa...

Man känner sig utsatt när datorn inte fungerar och man själv inte har kunskap att rätta till det. Jag är också beroende av min svärson. Han hjälpte mig senast när mitt "internetkort" slogs ut. Då sade han, att jag "måste" ha en separat hårddisk, där jag har lagrat mina bilder, eftersom risk finns att jag förlorar allt om hårddisken kraschar helt.

Idag är till och med vädret turbulent - snö/regn?!/blåst. Tänkte åka till Nynäshamn och handla julklappar men skjuter det till en annan dag.

Vänligen Ulla Laiho

Gunilla sa...

Ja när det tekniska slutar fungera så kan jag inget.
Tur att det finns kunniga personer.


Vilken fin rosbild, du är ju så duktig på attt fota.

Ha en fin fortsättning på veckan och Trevlig Helg
Kram/Gunilla

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Förstår att du blev lite galen när datorn inte funkar....Abstinens....
Nu har snön anlänt till norr, härligt! Ja, det är skönt att kunna fara ut till ön även vintertid, jag trivs bättre där på vintern, konstiga jag.
Ha en bra advent!
Carin

lugnet sa...

Stackars dig. Hoppas det löser till det bästa!! Det är många viljor att behaga under julen, så det är inte alltid så enkelt.
Här vräker snön ner så jag ska ut med spaden! Hoppas du får en mysig 4:e Advent!
KRAM//Ulrica

Anonym sa...

Hej!

Tack för kommentaren hos mig. Min man har varit svårt sjuk. Nu ska vi njuta av julen.
Kram