tisdag 23 november 2010

Lite ögontröst

Måste bara ha  lite ögontröst, nu när det är så surt ute. Det har varit regnigt och grått i flera flera dagar nu , och idag kom snöstormen. I fredags så stod en här lilla rosen så vacker i landet vid entre´dörren.
Man får inte mata fåglarna från balkongen, men jag kan ju inte låta bli att serva den här lilla rackaren lite grann. Han gör mig på gott humör när han kommer en titt.
Köpte mig en Orkideé för halva priset. Över 30 knoppar hade den ( som nu har ramlat av)och massor med blommor (som sitter där dom ska).
En alldeles fantastisk ros kom min käresta hem med. Han hade fått den som uppmuntran när han spelade på äldreboendet. Det passade ju bra eftersom det var min namnsdag i fredags, och rosen står fortfarande lika vacker.
Den är svagt grön i de yttre kronbladen och ljuvligt rosa i mitten.Tack L-B för att du uppmuntrar våra musikanter ( och mig!)

När det ser ut så här, måste man ha något vackert att titta på!

15 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Deilig med litt farge og blomster i tilværelsen, når det er så grått og trist vær som nå. Tenk at du har hatt en så vakker rose helt til nå! Og det der med orkideer og knopper som ramler av, det vet jeg alt om! :)

Vi har heller ikke lov å mate fuglene på balkongen, er litt trist over det jeg. Tenk så mange fine bilder man kunne tatt om så var!

Fine bilder av dine vakre blomster! Regnet på ruten skal jeg ikke nevne....:)

LV sa...

You are blessed having so many pretty things to brighten you day. I love all the flowers, especially the one your fellow brought you. I am sure the little birds appreciate your kindness during bad weather. So glad to see your post today. Trust you are well.

Ingelapingela sa...

Godmorgon lilla Bettan! Vad glad jag blev... dels för din långa kommentar och sedan upptäckte jag ett vackert inlägg i din egen blogg!!! Tänk vad en gest (som detta)OCH som en blomma, en lite gynnare som kommer på besök kan förgylla tillvaron! Har du varit ute och svängt dina lurviga på sistone... lirat dragspel?

Kram Ingela

Anette sa...

Tack snälla! Den behövdes verkligen den trösten när nordanvinden gör sitt bästa utanför fönstret och snöat har det gjort i mängder......Kram Anette

ulla laiho sa...

Dina bilder ger alltid ögontröst. Jag hängde ut lite talgbollar i trädgården till småfåglarna - nu har traktens skator samlats där... /Vänligen Ulla Laiho

Gunilla sa...

Vilka fina rosor och att de blommar än hos dig otroligt.

Rosen som du fick är ju en riktigt drömros. Så himla fin.

Här har vi riktigt kallt idag fast det bara är minus 10 grader men det blåser friskt så kyleffekten är riktigt bitande.

Ja nu gäller det att hålla mat till fåglarna för de fryser ju ochså.

Ha en riktigt fin fortsättning på dagen
Kram/Gunilla

Fånga dagen sa...

Hej där!
Lika vackra bilder som vanligt visar du. Och rosen var ju bara så fin. Javisst är det så att du hade namnsdag i fredags det hade ju jag också, så grattis på oss.
Kram Lena

Ingelapingela sa...

Hejsan Bettan du har något att hämta hos mig... men bilden får du kopera hos Ulla. Kram Ingela

Gudrun sa...

Fina bilder du bjuder på.
Tänk att du hade den där rosen så nyligen, - helt otroligt.
Visst blir man glad av småfåglarna. Din orkideé kommer du nog att få glädje av vid ett annat tillfälle också, de brukar ju blomma om.
Önskar dig en fin kväll.

ormbunke sa...

Jättefina rosor både ute och inne. Men efter snöstormen ni har haft har väl rosen ute höljts i snö.Ha de gott. Anita

Randi sa...

Så många underbara pärlor du bjuder på, Elisabeth. Dina bilder är bara sååå vackra! Jag hade också blommande rosor i trädgården...nu ligger ett snötäcke över allt...snyft...alldeles för tidigt!
Varm kram
Randi

Rosor och ruiner sa...

Ja, vi behöver nåt fint att titta på, verkligen! Underbara rosor, både den utomhus och den du fick!

Bestemor Drillo sa...

Vi er jo heldige som kan plukke fram våre billedskatter nå vi vil,og dine bilder er jo så vakre!
Jeg har så mange fugler på altanen,hittil har de spist ca. 50 kg. Solsikkefrø, og det er så herlig å sitte å titte på deres kamp om maten og hvordan de forskjellige artene beter seg!! Vi bor jo nesten i skogen så det er ikke til sjenanse for noen! Ha en fin første advent! Klem!

Ölandsvindar sa...

Visst är det de allra första vårblommorna och de allra sista överlevande blomstren som man blir gladast över. Här blommar orkideérna också på fönsterkarmen och fåglarna mumsar i sig halva pensionen. Men vad gör det!!!
Kram
Kerstin

Judy sa...

That chickadee looks so happy! How could you refuse to feed him!